Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Održano Školsko takmičenje osnovne i srednje baletske škole smera narodna igra - | K-013 Portal

PANČEVO: Održano Školsko takmičenje osnovne i srednje baletske škole smera narodna igra

pancevo, skolsko takmicenje, baletska skola dimitrije parlic, pancevo

U utorak 30. aprila održano je Školsko takmičenje baletske škole "Dimitrije Parlić" odseka za narodnu igru u Kulturnom centru Pančeva. Učenici osnovne i srednje škole odseka za narodnu igru predstavili su i prikazali našu bogatu plesnu i vokalnu tradiciju kroz više kategorija.

Bez sumnje pokazali su svetlu budućnost ovog smera kao i školovanog kadra koji će prenositi znanja na sledeća pokolenja.

Smer narodna igra u srednjoj baletskoj školi je mlad smer, postoji svega tri godine i radi na jačanju svesti i odgovornosti da se naše kulturno plesno i vokalno nasleđe neguje. Takođe, kod učenika razvija osećaj timskog rada, empatiji, samopouzadanju kada je u pitanju javni nastup ali i na razvijanju njihovih plesnih i vokalnih sposobnosti (talenta).

Na takmičarskom programu su bile igre iz centralne i zapadne Srbije, igre i pesme iz Niša i Vladičinog Hana, običaj Druganje iz Banata, igre iz Bele Palanke, gornje Pčinje, Vranjskog polja, Rumunske igre, Romske igre, Šopske, Mačve, Kobišnice, Leskovca, Pogrmečja, Vlaške igre, Kumanovskog polja itd.

Učenike osnovne škole je pripremala nastavnica Suzana Pavlović, a učenike srednje škole nastvanik MA Marko Mićić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS