20.02. - HUMANITARNI KONCERT Kud "Abrašević" Pančevo u Kulturnom centru

Kulturno umetničko društvo "Abrašević" iz Pančeva i ove godine organizuje humanitarni koncert pod nazivom "Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima", koji će se održati 20. februara od 19 sati u Kulturnom centru Pančevo.

Koncert se organizuje za prikupljanje sredstava za lečenje Lole Medenice.

Lola Medenica rođena je 28. 12. 2012. godine, u Beogradu. Ona je prevremeno rođena beba, bliznakinja, u 28. nedelji trudnoće. Ovo je rezultiralo oštećenjem centralnog nervnog sistema, koje za posledicu ima usporen psihomotorni razvoj.

U prvoj godini života javljaju se epileptični napadi, infantilni spazmi i Vestov sindrom, koji se danas kontroliše uz pomoć lekova. Loli je dijagnostikovana cerebralna paraliza i zaostalost u intelektualnom razvoju i govoru. Nije sposobna da hoda i nema razvijenu moć govora. Do sada je primala botoks injekcije i bila podvrgnuta selektivnoj dorzalnoj rizotomiji.

Trenutno je neophodno da ide na fizikalne terapije u „Vukov centar” u Novom Sadu, kako bi se njene motoričke sposobnosti podigle na viši nivo, u cilju prohodavanja.

Cena ovih terapija iznosi 250.000,00 RSD.

Pomozimo Loli Medenici slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876otvoren kod Komercijalne banke.

Na humanitarnom koncertu pored dečijih ansambala KUD "Abrašević" učestvuju i SKUD "Đetvan", KUD "Jedinstvo", KUD "Neolit" i KUD "Žisel". 

Karte za humanitarni koncert se mogu kupiti od ponedeljka, 12. februara, u prostorijama KUD-a "Abrašević" radnim danima od 18 do 21 sat. Pored toga, na dan koncerta, kutije za dobrovoljni prilog biće postavljene i u Kulturnom centru. 

Pogledajte video:

Read 417 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".