09.10. - IZLOŽBA slike "Raskršća" Mile Gvardiol u Galeriji savremene umetnosti

Izložba slika "Raskršće" Mile Gvardiol biće otvorena 09. oktobra od 19 sati u Galeriji savremene umetnosti. Izložbu možete pogledati do 18. oktobra.

U seriji slika pod nazivom „Raskršća” vizualizujem procese mentalnih i emocionalnih tkanja kroz arhetipski simbol raskršća. Biram velike dimenzije, jer one poput bioskopskog platna uvlače publiku u priču o raskrsnicama i putevima koji se prepliću, a iza kojih stoje životne dileme, izbori i večito pitanje – da li smo na pravom putu? Raskršća predstavljam iz ptičje perspektive da bih ukazala na slobodu izbora i dominaciju nad istim.

Mila Gvardiol

Rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku zidno slikarstvo u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Doktorirala je 2012. godine na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost. Članica je ULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a. Zaposlena je kao vanredni profesor na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Read 112 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".