21.07. - Stereo Banana u Domu omladine

jul 16 2018 /
Tagged under

Letnja scena Doma omladine / subota 21. jul 2018. godine od 21h / ULAZ SLOBODAN / Nastup niškog sastava Stereo Banana

Gosti: Silence Shy / Wisp / Shommytto / Ksoa

To, igranje rečima i notama, ne može niko osim njih. Oni su najgori, ali zato su i najbolji. Oni su propalice i budale isto toliko koliko su i geniji. Oni su i kurve i makroi u isto vreme. Oni su brži od metka, ali su i sporiji od kornjače. Oni sve vide, ali ne koriste oči. Oni su oči. Oni su Stereo Banana.
Nepoznati autor

Stereo Banana je rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog kungfuzija i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu da dobiju barem pasus. Intergalaktička kaznena ekspedicija Stereo Banana, koju čine Nemus i Naopak, je pre pet proleća izbacila svoj debi album pod nazivom naziv Šijemo sambu, a u muzičku orbitu lansirao ih je singl Da li vi masturbirate pred grad?. 

Prvog dana jeseni 2015. godine izašao je njihov drugi album pod imenom Munje nebjeske. Njemu je prethodio singl Melem, koji je završio na prvom mestu MTV liste “Domaćica”. Sa drugog albuma najviše ih je proslavila pesma Nemoj da znojiš tehniku, zbog koje su u štampi stekli epitet “domaćih Chemical Brothers”. 

Spot za ovu pesmu, kao i za većinu njihovih video uradaka, režirao je i montirao Miša Ignjatoviić, koji je za ovaj svoj rad dobio nagradu za najbolju montažu na prošlogodišnjem Split Spot festivalu. Eksplozivni niški dvojac gruva već duži niz godina, a samo tokom prošle godine su nastupali na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Belgrade Beer Fest, Regius…

FB stranica: https://www.facebook.com/stereobanana
YouTube kanal: https://www.youtube.com/user/stereobananarecords/
Official site: http://www.stereobanana.com

Read 233 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".