„4 godine u 10 minuta“ otvara peti Pančevo Film Festival

sep 05 2018 /

Pančevo Film Festival biće otvoren u sredu, 5. septembra u 20:30 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, projekcijom dokumentarnog esej-filma reditelja Mladena Kovačevića – „4 godine u 10 minuta“

4 godine u 10 minuta je eksperimentalni arhivski dokumentarac o prvom osvajanju Mont Everesta od strane jednog Srbina, Pančevca Dragana Jaćimovića, čiji su dnevnički zapisi i video arhiva tokom ekspedicije korišćeni kao građa za film. Na kasetama koje su 17 godina skupljale prašinu otkriva se zagonetni filmski materijal. Uz citate iz dnevnika protagoniste koji je iza kamere, sklapa se intimna slika jednog nesvakidašnjeg putovanja u večnu slavu. Vanzemaljski pejzaži, nedokučivi likovi, zastrašujući momenti i san o avanturi koji se umesto pokličem pobednika završio krikom poraženog.

Scenarista i reditelj je Mladen Kovačević. Film je montirala Jelena Maksimović, a dizajner zvuka je JakovMunižaba. Producentkinja je Iva Plemić Divjak. Film je nastao u okviru kuće Horopter Film Production, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Nakon filma, ispred Kulturnog centra Pančeva nastupiće poznati dream pop bend iz Beograda – Bitipatibi.

Ulaz na sve programe Pančevo Film Festivala je besplatan.

(A. Simić)

Read 200 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".