Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OCD "Kareja" iz Pančeva realizuje antikorupcijski događaj "Čuvamo Novi Pazar od korupcije" - | K-013 Portal

OCD "Kareja" iz Pančeva realizuje antikorupcijski događaj "Čuvamo Novi Pazar od korupcije"

kareja, pancevo, antikorupcija

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva, realizuje multi antikorupcijski događaj "Čuvamo Novi Pazar od korupcije". Događaj će se održati u Novom Pazaru od 7. - 9. maja, u Kulturnom centru i na ulicama Novog Pazara.

Događaj sadrži osnovnu antikorupcijsku obuku, anketu o korupciji na ulicama Novog Pazara, protokoralni deo zvaničnog obrađanja, domaćina, grada, suorganizatora, donatora, dodelu certifikata o osnovnoj antikorupcijskoj osposobljenosti. Raspolažemo informacijom da će jedna od tema biti i "antikorupijska tišina" u Novom Pazaru, dok je centralni događaj konferencija na temu "Moć ili nemoć antikorupcijskog Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije".

Cilj konferencije je da razmotri efekte primene navedenog antikorupcijskog Zakona; zatim da donese odluku o konkretnom i ostvarivom cilju zagovaračke inicijative, kao i primeni adekvatne mere, koju će organizator sa partnerskim organizacijama preduzeti u naredna dva meseca u više gradova.

Antikorupcijski događaj je deo projekta „Sprovođenje antikorupcijskih politika je jedini pravi put Srbije u Evropsku uniju“ koji se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS