Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zrenjaninska opozicija podnela prijavu REM-u zbog izveštavanja lokalne televizije - | K-013 Portal

Zrenjaninska opozicija podnela prijavu REM-u zbog izveštavanja lokalne televizije

zrenjanin protiv nasilja, rem, prijava, tv santos

Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja“, koju čini sedam opozicionih stranaka, podnela je danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) prijavu protiv zrenjaninske televizije Santos zbog „netačnog, tendencioznog i protivzakonitog informisanja javnosti“.

U prijavi su naveli da je ta televizija 26. aprila „potpuno netačno i lažno izvestila javnost“ o protestu koalicije „Zrenjanin protiv nasilja“.

„Dok su drugi mediji preneli da se radilo o okupljanju povodom četiri meseca od podnošenja krivične prijave zbog činjenice da je na adresi Laze Kostića 17 bilo prijavljeno 16 fantomskih birača, TV Santos je u svom Dnevniku 26. aprila pustila snimak napravljen nekom drugom prilikom, izvestila da nije bilo okupljenih na adresi i da tvrdnje opozicije, sadržane u podnetoj krivičnoj prijavi, nisu tačne“, stoji u prijavi.

Od REM-a su zatražili da pokrene prekršajni i krivični postupak protiv odgovornih u TV Santos zbog „flagrantnog kršenja zakona o elektronskim medijima“.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ čine Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije i Srbija Centar (SRCE).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS