20.02. - Predstava "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" u JDP-u

jan 31 2019 /

jugoslovensko dramsko pozoriste, predstave

Predstava o porodici Ribar i Slobodi Trajković prvi put u 2019. godini baš u Beogradu!

Nakon tople praznične atmosfere i crvene novogodišnje rasvete, vraćamo se u pozorište i istražujemo granice naše crvene linije. Izvođenje je zakazano za 20. februar od 20.30 časova u Studiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi

Ovo je dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama. Istražujući priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma, autori predstave žele da, pre svega, kažu nešto o svojoj generaciji; sebi; današnjim herojima i idealima u koje veruju. O tome kako oni razumeju borbu protiv fašizma danas i tome šta priča o porodici Ribar, znači njima lično; u savremenom političkom trenutku obeleženom istorijskim revizonizmom i jačanjem nacionalističkih struja, u region ali i u čitavoj Evropi.

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisan kolektivno, uz učešće izvođača i stručnih konsultanata, odnosno eksperata koji su učestvovati u edukativnom delu procesa.  Ko-autori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović.

Producenti: Vlatko Sekulović, Branimir Brkljač
Izvršna producentkinja: Aneta Goranović
Originalna muzika: Dragoljub Đuričić
Scenski pokret i koreografija: Andreja Kulešević
Kostim: Ivana Nestorović
Video: Ivan Stojiljković
Vizuelni identitet i dizajn: Slavimir Stojanović
Stručni saradnik: Srđan Milošević
Stručni konsultanti: Olga Manojlović Pintar, Milovan Pissari, Maja Maksimović, Aleksandar Sekulović, Mila Turajlić, Miloš Baković Jadžić, Matija Jovanović, Jelena Veljić, Jana Šarić, Ivan Mandić, Muharem Bazdulj, Branislav Grubački, Vojislav Arsić, Vladan Čelebonović, Dunja Badnjević

Dizajn svetla: Arijan Igić
Dizajn zvuka: Jovan Bulat
Pomoćnici režije: Ivan Božić, Đorđe Živadinović Grgur
Organizatorke: Dunja Đokić, Marina Umihanić
Produkcija: Reflektor teatar
Ko-producenti: UK Parobrod, Beograd; FIAT, Podgorica; Firchie Think Thank Studio, Novi Sad, AKUD Ivo Lola Ribar, Beograd i Mokrin House, Mokrin

Karte možete kupiti preko Tiket kluba:

Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com 

Read 22 times Last modified on četvrtak, 31 januar 2019 11:42

Booking.com