29.01. - Zoran Kesić Priče i Pesme u Pozorištu mladih Featured

Kesić "Priče I pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvodjenjem songova I interakcije sa publikom.

Trivija: autor na svakoj predstavi deli publici lažne novčanice sa svojim likom I to je specijalno iznenadjenje za sve prisutne. OK, sad više nije iznenadjenje.

Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih tv lica u Srbiji I jedan od najcenjenijih satiričara I humorista u regionu bivše Jugoslavije, autor je kompletnog scenarija za svoj nastup. Što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo I da ga niko neće tužiti za plagijat I kradju. Izuzev dela priče o korupciji. Tu se malo umešao I Njuz.net, ali nemojte im to reći, nisu plaćeni za ovo. U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan I oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umetnosti, medija, društvenih mreža I mačaka.

Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori I najbolnije teme.

Tokom priredbe priča I peva. Otuda I genijalni naziv programa “Priče I pesme”. Ko bi se toga dosetio? Pa Kesić.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema deo materijala namenjen baš toj državi I gradu u kome nastupa. Podrazumeva se, primera radi, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi I izbegavati gej semafore” , da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita.

Na taj način se I njegove priče I pesme, svakim novim nastupom, proširuju I obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, menjajućeg organizma. Nakon Ciriha, Dubaija, Beča, Toronta, Amsterdama i Sarajeva, Niša, Novog Sada, Palića, Kotora, Osla, Užica sledeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji biće ponovo Novi Sad, po četvrti put! Već sada je sigurno: neće doći avionom.

Kesić inače nikada o sebi ne govori u trećem licu. To rade samo egocentrične, primitivne, samozaljubljene budale. E al ovo je pisanje, to se ne računa.

Pozoriste mladih, Ignjata Pavlasa 4, Novi Sad. Početak u 20:30h.

Ulaznice možete kupiti preko www.gigstix.com  

Read 63 times Last modified on nedelja, 30 decembar 2018 17:07

Booking.com