13.01. - Prti Bee Gee at MAD night club

dec 30 2018 /

Prti Bee Gee je hip-hop grupa iz Beograda čije su glavne teme droga, nasilje, seks, i sl. Osnovali su je Moskri (koji je bio najstariji i smatrali su ga vođom i idejnim tvorcem), Eufrat (Nikola Jarnević) i Mikri Maus (Nikola Jelić) 2000.godine.

Do prvog pojavljivanja u javnosti i na radiju SKC došlo je zahvaljujući podršci grupe Beogradski sindikat. Prva pesma, „Pajp“, puštena je na radiju SKC 2001. godine, a ubrzo su za „One Records“ snimili i svoj prvi album „Grejtest hits“ (2002. godine).

Grupa je vrlo brzo postala popularna među predstavnicima starije hip-hop generacije i u andergraund rep krugovima i širom regiona zbog stihova punih crnog humora i opisa narkomanije(zbog čega je i njihov rep dobio naziv heroin rep. Ovi eksplicitni tekstovi su, uz često pominjanje nasilja, oružja i droge, svrstali ih u srpsku varijantu gangsta rapa.

Ovo je izazvalo kritike o slavljenju narkomanije i glorifikacije kriminala. Veliki udarac za grupu bila je smrt Moskrija (25. avgust 2005).

Nakon Moskrijeve smrti, Mikri Maus i Eufrat su nastavili da rade i 2006. godine snimili su album „Moskri“ koji je posvećen njihovom preminulom članu.

Treći album, pod nazivom „Tačno u pre podne!!!“ snimaju 2007. godine.Četvri album, pod nazivom “Bez šečera”, izdat je u oktobru 2011. godine. A peti album pod nazivom “ Petarda “ objavljuju 2016 godine.

Najpoznatiji koncerti ove grupe održani su u SKC decembra 2003. kada su bili predgrupa Bed Kopiju i nastupi na Egzitu 2005,2012, 2013 i 2017 godine.

Cuveni su i nastupi na LoveFest-u u Vrnjackoj Banji gde su nastupali 4godina za redom kao hedlajneri.

Učestvovali su u projektu 43zla zajedno sa Timbetom, Ajs Nigrutinom i Bvanom. Nastupaju i po celom regionu bivse Jugoslavije.

Lokacija: MAD Night Club, Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad.

Read 189 times
More in this category: « 17.01. - TIMBE @ PUBeraj

Booking.com