28.02. - Humanitarni koncert ansambla "Abrašević" za Anu Hlavati Featured

ansambl abrasevic pancevo, kud abrasevic pancevo

Ansambl "Abrašević" održaće humanitarni koncert pod nazivom "Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima" u četvrtak, 28. februara, od 19 sati u dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Ansambl „Abrašević” Pančevo je pre dve godine uvelo praksu da svoju radnu godinu započne humanitarnim koncertom različite namene.

Ovakva odluka motivisana je time što smo mi ustanova koja radi s decom i mladima, odgovorni jednim delom i za njihovo vaspitno obrazovanje, ne samo umetničko, a u sklopu toga je i humanitarni rad. Zato je ovakav početak godine vrsta lekcije o humanosti za sve njihove „učenike”, odnosno članove društva.

Ana Hlavati (1997) je iz Padine. Pohađala je Tehničku školu „23. maj” u Pančevu. Već tri godine ima kontinuirano epileptične napade, svakodnevno i više puta na dan, različitog intenziteta i dužine trajanja. Do sada je pokušano lečenje s više antiepileptika, ali uprkos terapiji, napadi su i dalje prisutni i dijagnostifikovana joj je farmakorezistentna epilepsija. Zbog velike doze lekova i čestih napada, Ana veći deo dana prespava, često je umorna i jako pospana. Uprkos svemu, optimistična je i borbena, pozitivno raspoložena jer za njeno ozdravljenje ima nade.

Read 30 times

Booking.com

-------------------