13.04. - Koncert ansambla KOLO u Kulturnom centru

mar 29 2018 /

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" održaće koncert u petak, 13. aprila, u Kulturnom centru Pančevo s početkom u 19:30 sati.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Kulturnog centra.

Ansambl KOLO osnovala je vlada NR Srbije 15. maja 1948. godine. Već šesdeset devet godina, KOLO na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje našu tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje.

U stvaranju umetničkog repertoara, učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici / etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici... / koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Ansambl KOLO je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu....

Ansambl je stekao izvanrednu reputaciju u zemlji i inostranstvu i nosilac je prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za visoki doprinos u kulturi.

Datum: 13. april
Vreme: 19:30h
Mesto: Kulturni centar Pančevo

(Izvor: Internet magazin Pančevo / Foto: Ansambl Kolo)

Read 354 times

 

Podržite Internet Magazin K-013