15. jun - Koncert grupe "Odjila" u okviru Internacionalnog karnevala Pančevo

jun 13 2018 /

Koncert legendarne grupe ODJILA održaće se u petak, 15. juna, od 23 sata na "Carnival Central Stage"-u koji se nalazi na Trgu Đorđa Vajferta, ul Nikole Tesle. Koncert se održava u okviru Internacionalnog Karnevala Pančevo. 

Ansambl ODJILA širom sveta izvodi prepoznatljivu rusku-romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo, Moja slatka umiljata zver, itd. Odjila se sluša ne samo širom Evrope nego i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).

Od 1983. do 1990. godine, grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Osvojila je nagradu “Orfej” za najbolju ploču po izboru JRT-a, kao i evropsku nagradu za najbolju pesmu (Solniška) na Takmičenju za najbolji radio-snimak u Evropi. Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja.

U sklopu turneje, nakon održanih koncerata u dvorani Kolarčeve zadužbine, Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, dvorani Lisinski u Zagrebu, Srpskom narodnom pozorištu, ODJILA će održati koncert i u okviru Internacionalnog Karnevala u Pančevu.

Koncert je besplatan za posetioce, kao i svi programi u okviru Karnevala u Pančevu.

Organizator: ’’Prijatelji Pančeva’’

Read 614 times Last modified on sreda, 13 jun 2018 19:48

 

Podržite Internet Magazin K-013