12.02. - Izložba likovnog salona "30x30" Kulturnog centra Zrenjanina

Na svim polјima, i lokalno i globalno, sve više  pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu  propast.

Čovek je postao nerazumno  biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolјe radili. "Smatramo da je mišlјenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavlјeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišlјanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati".

Na  Likovni konkurs 30x30,  2107. godine  prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Argentine i Makedonije.

Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričarka umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 153 autora  i dodelio tri nagrade.

prva nagrada -  Vukašin Milović za rad „Tragovi vremena“

druga nagrada - Miroslav Munižaba za rad „Epicentar“ 

treća nagrada - Marika Mihaljfi za rad „Ovde sam na sigurnom“.

Izložba je otvorena u  decembru 2017. god. u Kulturnom centru Zrenjanina

Radovi sa likovnog salona 30x30 će tokom 2018. godine biti izloženi u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Otvaranje izložbe je 12. februara od 19 sati u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo. Izložba traje do 23. februara. 

Read 476 times

 

Podržite Internet Magazin K-013