28.03. - Izložba crteža "PREDRAG BAČKONJA sa LAZARom u avanturi" Predrag Bačkonja

Izložba crteža "PREDRAG BAČKONJA sa LAZARom u avanturi" autora Predraga Bačkonje, možete pogledati od 28. marta u Galeriji Milorada Bate Mihailovića, Žarka Zrenjanina 1. Otvaranje izložbe je 28. marta u 19 sati, a izložba traje do 12. aprila.

Crteži su nastali u saradnji sa mlađim sinom Lazarom (sada peti razred osnovne škole). Crteži malog formata (uglavnom oko formata A4, poneki i nešto veći), rađeni kombinovanom tehnikom (olovke u boji, grafitne olovke, hemijske olovke, flomasteri, a ponegde i akvarel). Crteži neretko rađeni na unutrašnjoj strani kartonske ambalaže, računa i reklamnih flajera. Motivi su uglavnom lica koja se vezuju jedna na druga, gusto spakovana u format crteža.

Predrag Bačkonja rođen je 1961. godine u Pančevu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1989. godine, u klasi prof. Milice Stevanović. Magistrirao na istom fakultetu 1994. godine, kod istog profesora. Član ULUS-a od 1989. godine. Izlagao samostalno i grupno više puta, povremeno nagrađivan. Učestvovao u izradi više murala u gradu. Trenutno radi kao profesor likovne kulture u OŠ „J. J. Zmaj” u Pančevu.

Read 438 times

 

Podržite Internet Magazin K-013