30.04. - Izložba skulptura i objekata "DESKRIPCIJA POSTUPAKA" - Goran Pečenović

apr 01 2018 /
Tagged under

Izložba skulptura i objekata "DESKRIPCIJA POSTUPAKA" Gorana Pečenovića biće otvorena 30. aprila od 19 sati u Narodnoj bašti. Izložbu možete pogledati do 07. maja.

Aktivnost u izlagačkom smislu je izražena u prvenstveno u grupnom izlaganju. Dobitnik je nagrade za crtež i malu plastiku na Oktobarskom salonu Pančeva. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija.

Rođen 1964. godine u Pančevu. Naklonost prema dizajnu iskazao je u Školi za industrijsko oblikovanje u Beogradu, na Odseku za industrijsko oblikovanje. U Zavodu za intelektualnu svojinu ima dva zaštićena modela, kao moralni i fizički autor. Na Odseku slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu proširuje svoja interesovanja. Tu se razvila beskrajna oblast u istraživanju materijala i njihovih vrednosti u današnjem svetu. Posle trideset godina sagledavanja osobina i kombinacija različitih pristupa u tehničkom smislu i njihovoj praktičnoj primeni, ukazuje se na poetike u likovnoj umetnosti. Goranu nije problem da se izrazi na velikom formatu, ali se sa razlogom pronalazi u minijaturnoj formi koju detaljno gradi. On pravi drastičnu razliku u tretiranju između minijature i malog formata, što i jeste prikazano na njegovim modelima.

Read 316 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------