09.avgust - Predstava „Ostrvo“ po romanu Meše Selimovića

avg 05 2016 /

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u utorak, 9. avgusta u 20 sati, biće odigrana duodrama „Ostrvo“ prema romanu Meše Selimovića.

Duodramu izvode Ivana Terzić i Bratislav Janković.

Ulaz je besplatan.

Roman „Ostrvo“ napisan je pre više od 40 godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obrađuje bezvremenske teme. Meša Selimović kroz dvoje protagonista Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, vrlo vešto, svedenim sredstvima navodi na upitanost o ličnim granicama, otuđenosti, slobodi, smislu postojanja, ljubavi, odnosu prema bližnjem itd.

Globalni trend inscenacija klasičnih romana već neko vreme aktuelan je i u Srbiji. Postavljanje ovog dela Meše Selimovića na scenu predstavlja poseban pozorišni kuriozitet jer nikada do sada nije izvođen.

Dramatizaciju romana, oblikovanu u duodramu, uradili su glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić, koji zajedno čine autorski tim ove predstave.

Predstava je realizovana u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Šabačke industrije kulture, udruženja koje se bavi unapređenjem savremenog umetničkog stvaralaštva i razvojem kreativnosti i inovativnosti mladih umetnika.

V.J.P.

Read 535 times

 

Podržite Internet Magazin K-013