18. novembar - Koncert Bas i Stega u Apolu

nov 03 2017 /
Tagged under

Koncert povodom 6 godina postojanja benda Bas i Stega. Ovom prilikom sa bendom nastupiće kao gosti bivši basista i večni prijatelj benda Miroslav Sekulić Bata i Sanja Ugrčić kao vokal na novom singlu Ankara.

Kao speecijalni gosti nastušiće bend Sardinelli iz Mađarske kao i predstavnik eksperimentalnog i ambijentalnog žanra Sava Marinković.

Cena karte: 200 rsd. na ulazu

Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine. Originalnu postavu cinili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđevic (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale).

Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara i syntha.

Učesnik je mnogih muzičkih festivala a i pobednik „46. Zaječarske Gitarijade“ i „Šumadijskog demo festa“ u ranoj fazi benda. Iza sebe ima nekoliko izdanja: 2012.-EP „Ustaj sad!“, 2015.- Album Nova Stvar koji sadrži devet pesma i snimljen je u studiju „3×2“ u Pančevu i singl „Ankara“ iz 2017. godine.Bas i Stega na svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Sastav čine:

Siniša Stupar (bubnjevi)
Stevan Đorđević (bas)
Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal)
Marina Grujić (synth)

Read 551 times Last modified on utorak, 14 novembar 2017 09:47

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------