13.07. - Letnja scena Doma omladine Pančevo: Koncert benda KRUG, EKV tribute

jul 12 2018 /
Tagged under

U petak 13. jula 2018. godine od 21h na Letnjoj sceni Doma omladine Pančevo, poznatijoj kao Plato Milana Mladenovića, održaće se koncert EKV tribute benda KRUG. Ulaz je besplatan.

Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda. 

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu. Na letnjoj sceni Doma omladine Pančevo održaće koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili.

“Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo.”

“Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama”, kazu članovi benda.
A članovi su: 

Marko Milivojević- bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU. 

Dragiša Uskoković - Ćima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vreme. 

Nemanja Dašić- vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri, 

Dejan Tomović – Tomke- klavijature, takođe član beogradskih Vampira.

Read 356 times Last modified on četvrtak, 12 jul 2018 17:28

 

Podržite Internet Magazin K-013