14.07. - Letnja scena Doma omladine Pančevo: Koncert benda KBO!, lokalna podrška The Group

jul 12 2018 /
Tagged under

U subotu 14. jula od 21h vas očekuje nezaboravno punk-rock veče!

Grupa KBO! je osnovana u januaru 1982. godine u Kragujevačkoj gimnaziji, na jednom velikom odmoru. Osnivači su tada imali po 17 godina i svi su bili u istom odeljenju (Aca, Miša, Rajko i Vuja). Razlog osnivanja grupe je bila svirka prethodne večeri na kojoj su bili, a gde su svirale lokalne kragujevačke grupe. Revoltirani katastrofalnom zaostalošću izvođenja na tom koncertu, gore navedeni momci su odlučili da naprave bend koji će da razmrda Kragujevac. Uzgred, naziv KBO! nije skraćenica, već onomatopeja žabe iz crtanog filma.

Posle odsluženja vojnog roka i pauze od 15 meseci dolazi do promene u postavi i ta postava se ne menja do današnjeg dana: Vuja-gitara i glas, Aca-gitara i Boban-bubnjevi.

Posle mnogih koncerata po zemlji i inostranstvu, zajedno sa mnogim poznatim bendovima, izdatim albubima gostuju i kod nas u Pančevu.

I pored svega što su do sad mogli da iskuse i dožive KBO! ostaje dosledan svojim idejama i ostaje jedini bend u staroj i sadašnjoj YU koji je ostao potpuno nezavisan, i za sve ove godine ostaje najstariji i najaktivniji punk/hc bend u Srbiji.

Read 239 times Last modified on četvrtak, 12 jul 2018 17:27

 

Podržite Internet Magazin K-013