21.02. - Koncert grupe "Legende" u Kulturnom centru

feb 02 2018 /

Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album.

Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015.godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadeset jednu godina neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa Legende je imala veliki jubilej 2012. godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14. februara.

Zbog velikog interesovanja publike, iste godine održan je i dugoočekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7. aprila pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“. Krajem 2012. godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe Legende pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine.

Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014. godina jer je grupa Legende svojim koncertima 8. i 23. februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu smo jedinstveni jer to ni jedan muzičar ili grupa nije uradio, i tim povodom nam je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju, neprekidnu saradnju. Još jedno izuzetno priznanje grupa Legende je dobila 12.aprila u Narodnom pozorištu – „Zlatni beočug“  za 2013.godinu, to je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

Ivan Milinković vokal
Zoran Dašić kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal
Lazar Marin gitara i prateći vokal
Pero Krznanić bas gitara i prateći vokal
Želimir Vasić bubnjevi, udaraljke i prateći vokal
Predrag Stojković klavijature, klavir i aranžmani

Datum: 21. februar
Vreme: 19:30h
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo

Read 459 times

 

Podržite Internet Magazin K-013