Dolovačka štrudlijada jubilarni 20. put u subotu 7. septembra

sep 04 2019 /

Dolovačka štrudlijada jubilarni 20. put u subotu 7. septembra

Manifestacija “Dolovačka štrudlijada” ove godine obeležava jubilej dvadeset godina od prve Štrudlijade. 

Tim povodom od 3. do 5. septembra, od 9 do 14 sati u Pančevu na Korzou Udruženje žena „Dolovke” ponudiće svoje specijalitete.

U petak, 6. septembra od 20 sati u prostorijama „Dolovki” u dolovačkom Domu kulture biće otvarena izložbe ručnih radova rađenim raznim tehnikama. To će biti prilika da posetioce vide i etno sobu koju su članice ovog Udruženja opremile u duhu tradicije kao stalnu postavku.

Glavni dan je u subotu, 7. septembra u Dolovu. Za 10.30 časova je zakazano svečano otvaranje manifestacije posle čega će početi i kulturno-umetnički program, a oko 14 časova biće proglašeni pobednici u svim kategorijama i uručeni pehari i diplome.

I ove godine biraće se najbolja dolovačka štrudla od članica udruženja domaćina, kao i najbolja gostinska štrudla koju su donele gošće iz drugih udruženja. Biće birana i najbolja neobična štrudla, kao i najbolja voćna štrudla. Takođe će biti nagrađen i najlepše uređen štand.

Cilj ove manifestacije je očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja, jela i kolača – posebno štrudle, koja je zaštitni znak Udruženja žena Dolovke i lokalni specijalitet.