Izložba fotografija - ODKAMENITI (BEZ OSVRTANJA) Gorana Kukića od 6. novembra u Foajeu KCP

okt 31 2019 /

Izložba fotografija - ODKAMENITI (BEZ OSVRTANJA) Gorana Kukića od 6. novembra u Foajeu KCP

Izložba fotografija Gorana Kukića biće otvorena u nedeju, 6. novembra, od 19 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančevo. Izložbu možete pogedati do 30. novembra.

Ove fotografije bi bilo pretenciozno nazvati pejzažima.

Namera mi je bila, prikazom surovosti kamenih masiva, dočarati i prikazati emocije, ogoljenost, nestabilnost, promenljivost, izazovnost, strah, ponos...

Sve ono što je svojstveno ljudima, ali često ne vidimo. Prolazimo i doživljavamo ih kao konstantu. Otuda i naziv ODKAMENJENI, ali kao i u životu – nema osvrtanja.

Goran Kukić

Biografija:

Rođen je 1956. godine u Sarajevu, gde je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Godine 1980. postao je član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBIH), a samim tim i Udruženja Jugoslavije. Status slobodnog umetnika dobio je s 28 godina, najmlađi u bivšoj Jugoslaviji. Početkom rata u Sarajevu, 1992. godine, preselio se u Beograd, gde je iste godine primljen u Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Učesnik je 15 samostalnih izložbi, u okviru putujuće izložbe Putovanje tri objektiva sa svojim kolegama Tomislavom Peternekom i Igorom Mandićem, koje je izlagao u 28 mesta u Srbiji.