03.04. - Promocija zbirke pripovedaka „Priče“ Milana Mađareva u Gradskoj biblioteci

U utorak, 3. aprila 2018. u Gradskoj biblioteci Pančevo biće održana promocija zbirke pripovedaka „Priče“ Milana Mađareva, s početkom od 19 sati.

O knjizi će govoriti Milan Mađarev, autor i Jovan Popović, pesnik i glumac

Odlomke će kazivati:

Nikola Mrkajić sa članovima Dramske družine „Atelje mladih“ – Anja Atanackov,
Katarina Novakov,
Jovana Arsenović,
Saška Petković,
Marija Banjac i Stefan Stanković

O knjizi:

„Pričajući u svojoj knjizi kratkih priča upravo o tom putu odrastanja Ivana Isakova, maštovitog dečaka sa beogradske periferije vezanog za novobečejske rodbinske korene, o svim tako znanim dečačkim isku šenjima kao i onima koji nagoveštavaju izlazak na veliko poprište mladićkog doba, Milan Mađarev je gotovo u sretnoj formi mozaičkog romana, sastavljenog od tih bezbrojnih tačaka iskušenja, problema, neodumica, sumnji, natom putu saznavanja i odra stanja, uspeo da sklopi jednu primamljivu, poetički gotovo savršenu svedenu sliku sticanja osobenosti. Ponekad samo u nagoveštajima, ponekad u nedoumici, a ponekad sa svim precizno i gotovo nalik na detektivsko otkriće Mađarev svog junaka, junaka tih priča o odrastanju, pripovedački vešto vodi do svih onih zagonetki, do svih onih promišljanja koje bi mogli imenovati zajedničkom sintagmom šta sve dečak treba da zna u trenucima tog spoznavanja sveta, od kuće, zavičaja, škole, čitanja, ljubavi, zaljubljenosti, pogrešnih pretpostavki, drugova, prijateljstava, dakle svega onog što u nekoj konačnosti možemo nazvati svojim iskustvom koje nas čini onakvim kakvi sebe vidimo.

Iz priče u priču, sklapajući taj romaneskni mozaik sve ta detinjstva i mladalaštva, tu uvek pomalo nežnu povest o odrastanju, Milan Mađarev je ispisao uzbudljivu istoriju traganja za saznanjem koja nas neodoljivo uvlači u avan turu čitanja.“

Izvod iz recenzije
Franja PetrinovićKonoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------