20.10. - PREDSTAVA za decu "Olovni vojnik" u Kulturnom centru

Predstava za decu "Olovni vojnik" biće odigrana 20. i 24. oktobra od 12 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

U ovoj dinamičnoj edukativnoj predstavi, nastaloj po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena, deca imaju priliku da uplove u svet mašte kroz poznatu priču ispričanu na malo drugačiji način. Priču o hrabrom Olovnom vojniku i neustrašivoj Balerini ispričaće nam Deka Pavle, uvek nasmejan i raspoložen, spreman za igru i veselje. Kada je on bio mali, imao je mnogo igračaka. Među njima je bio Olovni vojnik s kraćom nogom, jer nije bilo dovoljno olova a on je poslednji izliven.

Igračke su bile nepravedne prema Olovnom vojniku zato što je drugačiji i nisu htele da se igraju s njim. Niko iz sveta igračaka nije video njegove kvalitete – vedar duh, nežnost, saosećajnost, brižnost, spremnost da pomogne, dobrodušnost i zahvalnost. Zbog odbojnosti igračaka, počeo je da sumnja u sebe i u svet oko sebe... A onda je na drugom kraju sobe upoznao divnu, hrabru, milu Balerinu, čistog srca i dobre duše – to je bila lјubav na prvi pogled. Njihova ljubav ubrzo će biti suočena s brojnim izazovima, prvenstveno sa čupavcem iz kutije Ljutkom, koji ne veruje u lјubav, ali hoće Balerinu za sebe.

Ljutko će na sve načine pokušati da spreči da Olovni vojnik i Balerina budu zajedno. Zbog čistote svojih namera, zbog dobrote, vere, zbog lјubavi koju nosi u sebi, Olovni vojnik će dobiti pomoć, čak i onda kad je ne traži, i pretvoriće neprijatelјe u najbolјe prijatelјe. 

Predstava, na deci razumlјiv način, govori o prihvatanju različitosti, o samopouzdanju, hrabrosti i upornosti, promoviše lјubav i dobrotu, podstiče kreativnost i maštu. 

Igraju: Dragiša Kosara, Jovan Ljubenović, Nikola Marković i Tatjana Milanov

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković,
Muzika: Kostantin Acevski i Zoran Nestorović,
Scenografija: Tatjana Milanov i Tanja Žiropođa,
Kostim: Svetlana Zojkić,
Lutke: Zorana Milošaković Tasić,
Maske: Zoran Stojanović

Konoba32Konoba32Konoba32