23.02. - Predstava za decu "Tvrdoglavo slonče" u Kulturnom centru

jan 31 2019 /

kulturni centar pancevo, predstava tvrdoglavo slonce

Priča „Tvrdoglavo slonče” nastala je po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, koju su adaptirali i prilagodili Nemanja Jokić i Nikola Rakočević, a ručno oslikala Iva Ćirić. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča, dvodimenzionalnim lutkama i uz par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici će ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Priču o odrastanju i (ne)prihvatanju.

„Problem nije u nama, već u onima koji nas ne prihvataju”, poručuje dečja lutkarska predstava „Tvrdoglavo slonče”, a ističu njeni autori iz Putujućeg pozorišta „Vesela tipčurina”.

Putujuće pozorište „Vesela tipčurina” osnovano je 2017. godine s idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost. Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institucija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku, bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem s uspehom i nespehom, strahovima.

Igraju: Nikola Rakočević i Nemanja Jokić

Režija: Nemanja Jokić, Nikola Rakočević, Iva Ćirić,

Datum: 23.02.
Vreme: 12:00
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo