14.02. - Koncert grupe "Neverne bebe" u Kulturnom centru Pančevo

jan 31 2019 /

neverne bebe, kulturni centar pancevo, dan zaljubljenih

Grupa "Neverne bebe" održaće koncert 14. februara, u dvorani Kulturnog centra Pančevo s početkom u 20 sati.

„Neverne bebe” postoje od 1993. godine, a u aktuelnoj postavi nastupaju od 2003. godine, kada su u bend nakon fantastičnog kultnog serijala „3K dur” ušle pevačice Jana Šusteršič i Jelena Pudar. Karakteristični po ideji od koje nisu hteli da odstupe ni u najtežim godinama i želeći da sviraju jedino ono što osećaju bez kompromisa, članovi „Nevernih beba” izborili su se za svoju čvrstu poziciju na srpskoj pop-rok sceni i deklarisali kao skup izuzetnih muzičara koji najbolje od sebe daju na koncertima. Održali su preko 2.000 koncerata u klubovima, na stadionima i gradskim trgovima. Objavili su sedam studijskih albuma, a album „Iza oblaka” jedan je od najprodavanijih pop-rok naslova na eks-YU prostoru s preko 30.000 prodatih originalnih CD izdanja. U okviru promocije istog albuma, 2007. godine, dva puta su rasprodali Centar „Sava”. Nastupili su kao predgrupa grupi „Toto” 2006. godine na Tašmajdanu, kao i na koncertu Lenija Kravica u „Beogradskoj areni” 2008. godine. Oba puta menadžmenti ovih svetski poznatih imena birali su ih na osnovu viđenog na koncertima i informacija koje su dobijali iz svojih, nezavisnih izvora.

Na albumu „Iza oblaka” ostvarena je sjajna saradnja sa svetski poznatim muzičarem Sajmonom Filipsom iz grupe „Toto”, kao i s jednim od najvećih pevačkih imena bivše Jugoslavije – Akijem Rahimovskim (duet „Boje duge”).

Osvojili su brojne nagrade od kojih izdvajamo: najbolji rok album – „Južno od sreće” (2001), najbolji rok album – „Bebe IV – The Best Of” (2004), hit decenije – pesma „Dvoje” (2004), najbolji rok bend – „Beovizija” (2006), hit godine – pesma „Oktobarfest” (2006), album godine – „Iza oblaka” (2007), pop grupa godine (2007), singl godine – „Uzmi boje” (2010), itd…

U saradnji s Modnom kućom „Luna” urađen je visokobudžetni spot za pesmu „Uzmi boje”, koji je izazivao ogromno interesovanje javnosti, kao i svih medija i neverovatno pozitivne komentare. Za mesec dana od pojavljivanja spot je na Youtube-u imao preko 50.000 pregleda, a na listi „domaćica” na MTV ADRIA posle samo pet nedelja nalazio se na drugom mestu. 

Osnivač, idejni vođa, klavijaturista, vokal, autor muzike i tekstova, aranžer i producent benda Milan Đurđević izuzetno je cenjen muzičar i van naših prostora.