Koncerti u Muzičkoj školi "Jovan Bandur" tokom maja meseca

maj 08 2019 /

Muzička škola Jovan Bandur Pančevo

Muzička škola "Jovan Bandur" odražaće tokom maja meseca ciklus koncerata povodom Dana škole, koji se obeležava 14. maja. 

Koncert nagrađenih učenika održaće se u četvrtak, 9. maja od 18 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Predstaviće se solisti i kamerni ansambli koji su se najbolje plasirali na brojnim takmičenjima. Publika će čuti dela V. A. Mocarta, F. Frajslera, E. Griga, I. Zajca i drugih autora.

Centralni koncert povodom Dana škola, na kome će nastupiti veliki ansambli (horovi i orkestri), biće priređen u ponedeljak, 13. maja od 18 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Posetioci će uživati u kompozicijama V. A. Mocarta, Ž. Ofenbaha, A. Borodina, D. Šostakoviča, a pored klasične muzike, na programu će se naći i filmska i tradicionalna muzika.

Koncert profesora održaće se u utorak, 14. maja od 18 sati u sali Muzičke škole. Na programu će biti dela F. Šopena, M. de Falje, V. Montija, P. Mamuzića i drugih kompozitora.

Učenici harmonike, klasa prof. Ramone Dimitrijević Balać, prirediće godišnji koncert u sredu, 15. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Oni će interpretirati kompozicije S. Konjajeva, A. Hačaturjana, V. Buhvostova, K. M. Vebera i drugih.

Mladi violinisti, klasa prof. Sanele Blagojević, predstaviće se pančevačkoj publici u ponedeljak, 20. maja od 18.30 u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Učenici osnovne i srednje škole nastupiće uz klavirsku saradnju prof. Nevene Račić. Na programu će biti dela L. Bokerinija, H. Vjenjavskog, F. Krajslera, P. I. Čajkovskog, M. Bruha i drugih kompozitora.

Javni čas solo pevača biće upriličen u utorak, 21. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Uz klavirsku saradnju prof. Ane Milatović, đaci solo pevanja izvešće solo pesme i arije A. Kačinija, V. A. Mocarta, F. Šuberta, A. Dvoržaka i mnogih drugih autora.

Takmičenje klavirista održaće se u ponedeljak, 27. maja u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo. Predstaviće se učenici osnovne i srednje škole, a nadmetanje je otvoreno za javnost.

Mladi klaviristi, klasa prof. Maje Bošković Novicki, nastupiće na tradicionalnom godišnjem koncertu u utorak, 28. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Publika će čuti dela V. A. Mocarta, F. Šopena, E. Griga, K. Debisija i drugih kompozitora.

Koncert učenika gudačkog odseka održaće se u četvrtak, 30. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Na programu će se naći kompozicije A. Vivaldija, Đ. B. Pergolezija, O. Ridinga, A. Komarovskog i drugih.

Ulaz na sve programe je besplatan.