Spektakularnim koncertom završeni "Dani porodice u Abraševiću" (FOTO, VIDEO)

maj 18 2019 /

KUD Abrašević Pančevo

Celovečernjim koncertom koji je održan u petak, 17. maja, u prepunoj sali Kulturnog centra u Pančevu, završena je trodnevna Manifestacija "Dani porodice u Abraševiću".

Pored kreativnih radionica, javnih proba, priredbe u Ateljeu mladih, porodičnog fotografisanja, kruna ove lepe manifestacije, bio je koncert kojim je Abrašević oduševio svoju publiku.

KUD Abrašević Pančevo

Ovo Kulturno umetničko društvo je sada već postalo prepoznatljivo po iznenađenjima koja priređuje na svojim koncertima, a ovog puta su u više navrata na samom koncertu, zaista oduševili svoju publiku. 

Pre svega prelepa najava koncerta, koja govori o vrednosti i značaju porodice, prikazana je na projekciji kroz prelepe fotografije članova ovog društva. Nakon toga usledilo je iznenađenje od najmlađih članova ovog Društva, takozvani mali genijalni "pačići" koji ovog puta ne samo da su igrali, nego su i izgovarali i prelepe stihove pesme "Najlepša srpska imena" uz pratnju orkestra koji je tiho izvodio "Nizamski rastanak". Tako mali a tako slobodni na sceni, otvoreni prema publici,preneli su publici zaista sjajne emocije.

KUD Abrašević Pančevo

Nakon njih ređali su se dečiji ansambli, gde se zaista ne može reći ko je bio od koga bolji, kao i sjajni gosti, dečiji ansambli AKUD "Branko Krsmanović" i KUD "Lazar Hrebljanović". Na samom kraju, predstavio se sada već svima poznati neverovatno uigran prvi ansambl Abraševića, pod rukovodstvom umetničkog direktora Abraševića, gdin. Gorana Mitrovića.

KUD Abrašević Pančevo

Ono što je bilo novo i što je publiku oduševilo je prikaz "Abrašalice" na projekciji, koja je napravljena po uzoru na čuvenu "Kefalicu", gde su prikazani najmlađi članovi Abraševića koji sa osmehom na licu pričaju o svojoj drugoj porodici Abraševiću. Bilo je na tim snimcima smešnih, simpatičnih izjava mališana koje zrače pozitivnošću, a kao ideja, ostavilo je sjajan utisak na publiku. Odgovarali su na pitanjašta je to porodica, šta je važno za porodicu, šta je Abrašević, šta vole da rade u Abraševiću. Odgovori su bili oduševljenje za publiku. 

KUD Abrašević Pančevo

Još jedna ideja o kojoj se puno pričalo u publici jer je na njih ostavila sjajan utisak jeste predstavljanje članova porodica koje zajedno igraju u Abraševiću. Tako su se na kraju koncerta publici poklonili očevi i ćerke, majke i ćerke, očevi i sinovi, braća i sestre, svi oni koji zajedno porodično igraju u Abraševiću.

KUD Abrašević Pančevo

- Mi znamo da ovakvih porodičnih članova jednog društva ima sigurno u svim Kulturno umetničkim društvima i to je ono što je karakteristično za ovu vrstu umentosti ali to znamo mi ne i oni koji nas prate kao publika. Želeli smo da pokažemo koliko porodičnih veza ima u ovakvim institucijama i koliko su one važne i podrška jedni drugima.

KUD Abrašević Pančevo

Verujemo da je i za njih same, ovo bio jedan lep trenutak i pravi trenutak, baš na ovakovj Manifestaciji koja se bavi porodicom. Mi se zaista trudimo da svaki naš novi koncert bude drugačiji i zanimljiv publici. Našem narodu je dosta stereotipa. Trudimo se da napravimo spoj tradicionalne umetnosti sa modernom tehnologijom . To podrazumeva, ovakve projekcije, gde publici pokažete i malo naše privatnosti iz naše sale u kojoj vredno radimo.

KUD Abrašević Pančevo

Scena traži inovacije i tu se trudimo da budemo u koraku sa tehnologijom, naravno koliko nam situacija dozvoljava. Ja nesmem ni da vam kažem šta sve imamo na pameti od ideja ali nemamo sredstava bar za sada da te ideje sprovedemo. Ipak nadamo se i verujemo da ćemo vas još mnogim stvarima iznenaditi. Lepo je sve prošlo i sa jedne strane smo zadovoljni ali sa druge već zabrinuti da sledeća Manifestacija, mora biti još bolja.

KUD Abrašević Pančevo

To je tako kada imaš sjajnu ekipu oko sebe koja nikada neće reći ovo je bilo odlično, nego uvek, može još bolje. Vi ste videli ono što je bilo na sceani ali ja moram da kažem da je iza scene bilo toliko pozitivne enregije i da se osetio baš taj porodičan duh. Stariji igrači su bili neverovatna podrška svojim naslednicima. Ne samo da su im pomagali u prirpremi, nego su im tapšali iza scene ,pevali su sa njima, bodrili ih , davali im samo njima znane prepoznatljive signale i na taj nači su bili kao jedan. E to kada gledate, jednostavno uživate. Ja na kraju kada izađem ispred publike, stvarno nemam šta da dodam, sem da se zahvalim svima, kaže za K-013 Online Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević".

KUD Abrašević Pančevo

Ovim je Abrašević završio samo jednu od aktivnosti. Već u sredu putuju u Čačak na susrete Abraševića, a o daljim aktivnsotima ćemo vas na vreme informisati.

Koncert je direktno prenošen preko našeg portala. Pogledajte video:

(Foto: KUD "Abrašević")