Cirkus radionica u ART eko kampu BUDI-ja

maj 21 2019 /

BUDI cirkus

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se od četvrtka, 24. maja, do nedelje, 26. maja od 11 sati u Narodnoj bašti, održavati cirkuske radionice u okviru Bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI.

Deca će imati priliku da se oprobaju u cirkuskim veštinama i da se kroz igru i rad sa iskusnim cirkuskim pedagozima (Kreativni pogon NS), upoznaju sa veštinama žongliranja, akrobatike i ravnoteže.Roditelje čeka prezentacija i žurka za kraj u nedelju u 12.00h takođe u Narodnoj bašti, kod BUDI paviljona. Kreativni pogon je udruženje građana koje se bavi kulturom, inkluzijom i obrazovanjem.

Reč je o radionici koja neguje slobodu pokreta uz muziku, bez takmičenja,  gde će polaznici  na zabavan način da podstaknu koncentraciju, gipkost i snagu.

Cirkus je spoj fizičke spreme i umetnosti. U cirkusu nema takmičenja već se neguje saradnja i poverenje. Performansi su postavljeni na elementima teatra pokreta, savremenog plesa, neverbalne komunikacije i savremenog cirkusa.

Filozofija cirkusa, koja sve stavlja u krug, gde je svako podjednako važan i svakome pruža priliku da, u skladu sa svim mogućnostima doprinese kreativnom stvaranju, potpuno se uklapa u cljeve i način rada BUDI-ja.

Broj mesta je ograničen na 20 a prijave se mogu poslati na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.