Ex Yu Rock fest 10. i 11. avgusta u Starčevu

avg 06 2019 /

ExYu rock fest Starčevo

„Ex Yu Rock“ festival biće održan 10. i 11. avgusta Trgu neolita u Starčevu, gde će nastupiti „Nervozni poštar“, tribjut bend „Vesele osamdesete“, „Yu grupa“ i „Sindrom“, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.

„Ne postoji grupa koja nešto znači a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11 godina (Ex Yu Rock Fest-a) bilo je krajnje vreme da i ‘Yu grupa’ nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju ‘Crnog leptira’, ‘Čudnu šumu’, ‘Mornara’, ‘Od zlata jabuka’ i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave“, najavio je basista „Yu grupe“ Žika Jelić.

Pevač i gitarista „Sindroma“ Miomir Adamović izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da predstavi prvi album „Navodna ljubav“ (2019) 11. avgusta pre nastupa „Yu grupe“.

Prve večeri „Ex Yu Rock Festa“ kragujevačke „Vesele osamdesete“ izvešće brojne klasike jugoslovenskog pop i roka, pre nego što se na binu popne sarajevski „Nervozni poštar“, poznat po hitovima „Ženim se“, „Jugo, Jugo“, „Cirkus Kolorado“, „Salko dinamitaš“…

„Nadam se ćemo se lepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom ‘Vremeplov’. Krećemo do naše prve ploče (‘Vazda gazda’ 1985), pa dokle stignemo“, rekao je basista Dragan Đurđelija.

Na „Ex Yu Rock Fest“-u u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3 i brojni drugi.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić podsetio je da koncepcija festivala „predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici“, dok je direktor Doma kulture Starčevo Darko Ješić istakao da ta ustanova 11 godina pruža podršku festivalu i da je „siguran da će zabava biti dobra“.

Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

(Tanjug, Foto: D. Ješić)