Koncert „Sanje Ilića i Balkanike“ u Pančevu 28. avgusta (VIDEO)

avg 23 2019 /

Koncert grupe Balkanika u Pančevu

Grupa „Sanja Ilić i Balkanika“ održaće koncert u sredu 28. avgusta na Trgu Đorđa Vajferta u Pančevu. Koncert počinje u 21 sat, ulaz besplatan.

Od osnivanja, ova grupa je sinonim za muziku koja inspiraciju pronalazi u tradiciji ovog podneblja. Za sebe kažu da imaju misiju da „sačuvaju, obnove i modernizuju“ srpsku srednjovekovnu i vizantijsku muzičku tradiciju i da je uklope u moderne muzičke obrasce.

„Balkanika“ je muzički sastav koji je silovitom brzinom stekao svetsku popularnost. Osnivač i umetnički lider grupe, Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspešnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Tokom svoje karijere se između ostalog posvetio i komponovanju muzike za pozorišne predstave, mjuzikle, tv serije i filmove. Dobitnik je mnogih prestižnih nagrada za muzička ostvarenja, senzacionalne festivalske
nastupe i trajan doprinos kulturi.

Osnivanjem muzičkog sastava Balkanika 2000. godine Sanja Ilić okuplja mlade, poznate i talentovane muzičare koji sviraju drevne balkanske instrumente, kao i specifičnu formaciju duvačkog orkestra. Sa Balkanikom kontinuirano i sa velikim uspehom radi na razvoju autentičnog zvuka utemeljenog na bogatstvu i snazi ritmova Balkana.