Svaki drugi turista iz Srbije kupi magnet na letovanju

avg 21 2017 /

Magnet je omiljeni suvenir sa putovanja skoro svakom drugom građaninu Srbije, dok svaki deseti ipak više voli privezak za ključeve, pokazuju rezultati istraživanja agencije Smart Plus Research.

Više od 17% ispitanika reklo je, ipak, da ne voli suvenire, oko 5% njih preferira snežne kugle, a svaki peti odgovorio je "nešto drugo" u istraživanju agencije Smart Plus Research.

Na pitanje šta najviše vole da rade na plaži, najveći broj odgovora, oko 75%, upravo je kupanje, potom slede i sunčanje i ležanje ispod suncobrana, dok po 30% voli i ispijanje pića u kafiću i čitanje knjige.

Ove godine četvrtina građana Srbije rešila je da putuje u Grčku tokom odmora, a isto toliko je preskočilo putovanje ovog leta. Posle Grčke najviše se putovalo u Crnu Goru (7,5%), 5,6% je letovalo u Srbiji, a 2,6% u Hrvatskoj. Manje od 2% ispitanika odlučilo se ove godine za Tursku, Italiji ili Španiju, a manje od 1% za Egipat i Tunis.

Istraživanje Smart Plus Research ukazuje i da bi najviše građana Srbije volelo da putuje u Španiju i Grčku, više od 8% i 7%, potom slede Kuba, Italija i Pariz sa po više od 4%.

Svaki drugi ispitanik odgovorio je da više voli more nego planinu, svaki treći kaže da voli podjednako, dok prednost planini daje 13,7% njih.

(Danas/Foto: Anton Violin/shutterstock.com)