BLIŽI SE USKRS: Nova tehnika fabranja jaja u teglama

mar 28 2018 /
Tagged under

Kao većina žena tako i ja razmisljam pre svakog Uskrsa kako ofarbati jaja a da ne bude isto kao prosle godine?

Svaki put kažem ove godine će biti crveno i zeleno i kako se Uskrs približava tako ja pronalazim inspiracije na raznim sajtovima i isprobavam razne tehnike…Pored klasično ofarbanih jaja samo bojom, ofarbanih u lukovini, lakom za nokte, dekupaž varijantom danas sam isprobala jos nesto novo.

Pošto katolički Uskrs pada pre našeg pravoslavnog (svake 4 godine bude isti datum) ja imam običaj da farbam jaja i tada (u početku je to bilo zbog dece da bi im bilo zanimljivo i posle je prešlo u naviku ) i samim tim imam više mogućnosti za isprobavanje i poravke..

Ako hoćete nešto drugačije od onog što ste navikli onda skoknite do knjižare i kupite krep papir. Ideju sam videla pre neki dan. Potrebno vam je: rukavice, sirće, nekoliko tegli od po 1 kg, krep papir isečen na 20×20 u raznim bojama i dobra volja…

Postupak farbanja je sledeći: Već skuvana i još uvek vruća jaja umotati u krep papir i umakati tako u sirće sasuto u jedan tanjir, tako što celo jaje sa papirom treba da se skvasi i stavljati u teglu jedno jaje preko drugog koliko stane u zavisnosti od tegle.

Poklopiti teglu poklopcem i ostaviti pola sata da odstoji i boje se slivaju jedna na drugu i prave šare. Preporuka je da na dnu bude žuto jaje i tako tamnije i tamnije na primer žuto +zeleno +crveno.

Posle 25-30 minuta skinuti krep papir sa jaja i premazati jaja uljem kao i obično.

Rezultat je odličan!

Read 717 times
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------