Umesto 300 dinara za povratnu do Beograda, plati 89 dinara, evo kako!

nov 18 2018 /
Tagged under

Povodom najnovijeg poskupljenja karata na relaciji Pančevo - Beograd od strane ATP "Pančevo", a koga su sa cenama ispratili i ostali prevoznici, istraživali smo kako se još može stići do Beograda po višestruko manjoj ceni.

Za sve one koji žele, uz malo rekreacije, mogu iskoristiti polazak linije 108 GSP-a, koji od stanice "Duboka bara" ili ti popularnog "Spektra" vozi do Omladinskog stadiona u Beogradu. 

Kako stići do stanice "Duboka bara"?

Besplatan način je prošetati se preko mosta na starom putu za Beograd, gde treba proći deonicu dugačku nešto više od jedan kilometar.  Drugi način je sačekati ATP "Pančevo" i od hotela "Tamiš" izaći na prvu stanicu kod fabrike vode pa odatle peške 200 metara do Spektra. Cena prevoza do fabrike vode je 100 dinara. 

Na ovoj stanici polazi linija 108 GSP-a koju možete iskoristiti za prevoz do Beograda.

Karta za prevoz je svega 89 dinara, a s obzirom da je u pitanju vremenska karta možete iskoristiti u narednih 90 minuta za prevoz na linijama GSP-a. Napominjemo da je u pitanju druga zona istu kartu možete koristiti samo u drugoj zoni u narednih 90 minuta. Ukoliko želite da kupite kartu za zonu 1 i 2 ona košta 179 dinara i važi 90 minuta. 

Interval linije 108 je radnim danima 20-30 min. / subota: 20-30 min. / nedelja: 30 min. Prvi polazak ka Beogradu je u 04:35 a poslednji je u ponoć. U povratku sa stanice "Omladinski stadion" prvi polazak je u 04:10, a poslednji u 23:30.

Gde kupiti karticu i dopunu za BusPlus u Pančevu?

Karticu možete kupiti u centru grada, u trafici koja se nalazi kod Korzoa. Kupujete nepersonalizovanu karticu koja košta 250 dinara i važi tri godine i dopunite je po želji. 

Kako još možete platiti vremensku kartu?

Za korisnike MTS mreže kartu možete platiti i preko mobilnog telefona koristeći aplikaciju MTS Centar. 

Ukoliko posedujete Mastercard paypass karticu možete i njom platiti prevoz po ceni od 98 dinara za vremensku kartu u zoni 1 i 2.  Prislonite karticu aparatu i na taj način ćete platiti prevoz. Nije moguće kupovati grupnu kartu na ovaj način plaćanja. 

Na kraju, za vreme istraživanja vozili smo se na relaciji Duboka bara (Spektar) - Beograd (Omladinski stadion) - Duboka bara i na taj način otišli i vratili se iz Beograda za svega 89 dinara koristeći jednu vremensku kartu u trajanju od 90 minuta za zonu 2. 

(A. Simić)

Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------