Zašto se žene kriju kad su u donjem vešu, a jedva čekaju da se pokažu u kupaćem kostimu?

avg 11 2019 /

Donji veš i bikini

Bikini je sačinjen od gornjeg i donjeg dela koji vrlo podsećaju na brushalter i gaćice samo je izrađen od drugačijeg materijala.

Pa, u čemu je onda fora?

Što se žene toliko stide kad im neko upadne u sobu u donjem vešu, a na plaži se baš trude da istaknu tu činjenicu da su maltene skroz gole?

Zamislite da sve žene na plaži umesto kupaćeg kostima na sebi imaju komplet donjeg veša! To mora biti da bi bila neka nudistička plaža, pomisliće mnogi, na kojoj je dozvoljeno pokazati sve, pa čak i veš. A u čemu je razlika? U materijalu? Ili u glavama svih onih žena koje osećaju stid ako ih neko vidi u donjem vešu, a javno se pokazuju kad su u tom istom donjem vešu (koji se zove bikini) na plaži?

Istovremeno, na nekoj drugoj, "normalnoj" plaži defile žena u šarenim bikinijima smatra se atrakcijom koja ne prelazi granicu dobrog ukusa. Pitanje je kojoj od ove dve zamišljene grupe žena se vidi više? Ili manje?

Na razmišljanje nas je navela jedna čitateljka koja je na svojoj Facebook stranici opisala svoju anegdotu sa zemunske plaže Lido.

U postu sa naslovom: "Volela bih da je samo san" ova devojka (identitet poznat redakciji) je napisala:

- Dođem s plaže, ubacim veš u mašinu, završi mašina, raširim veš, kad ono - nema donjeg dela kupaćeg. Nema, i nema, i nema, da se ubijem! Tu su brusevi, gornji deo kupaćeg i jedne crne gaće. Tražim ja tako donji deo, tražim, i - gde ga nađem? U čistom vešu! I, tad shvatim - čoveče, pa ja sam jutros išla na plažu U GAĆAMA!

Ovaj post silno je nasmejao njene prijatelje i izazvao lavinu originalnih komentara u kojima se, i muškarci i žene, uglavnom pitaju - u čemu je problem? Da li su donje gaće ili donji deo kupaćeg i nije neka razlika.

Čak i u eri polutangi, tangica i modela sa minimalnim trouglićima na grudima, fenomen "negliže izdanja" kao najdublje intime jedne žene ne jenjava.

Mi smo pokušali da pronađemo razloge zašto je to tako, a vi nam kažite šta mislite o njima.

Da li "piju vodu" ili nemaju nikakvog smisla?

(telegraf)