Vremenska prognoza za 26. februar i naredne daneNa severu i zapadu Srbije u sredu umereno do potpuno oblačno, dok se u ostalim predelima očekuje sunčano.

Vremenska prognoza za 26. februar i naredne dane

Biće veoma toplo za ovo doba godine. U toku jutra i prepodneva u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu i jugoistoku ostaće suvo. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar, a po prodoru hladnog fronta biće u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8°C, maksimalna dnevna od 10°C na severozapadu do 20°C na jugoistoku Srbije. Krajem dana temperatura u osetnijem padu, a kiša će u brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg. U Pančevu i okolini u sredu umereno do potpuno oblačno i veoma toplo, a sredinom dana biće i pretežno sunčano. Krajem dana i tokom večeri jače naoblačenje sa kišom, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 8°C, maksimalna dnevna 18°C, krajem dana i tokom večeri u padu i za više od 10 stepeni. 

U Srbiji u četvrtak oblačno i osetno hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima. Već u toku jutra u severozapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksimalna temperatura od 5 do 10°C. U petak u toku jutra i prepodneva prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Sredinom dana i posle podne razvedravanje. U subotu sunčano. U nedelju novo i prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Za vikend toplije, temperatura i preko 15°C.

(w2u)