Vremenska prognoza za 27. mart i naredne daneNa severu Srbije u petak sunčano i toplo. U ostalim predelima očekuje se umereno oblačno sa sunčanim intervaima, dok će na krajnjem jugu biti potpuno oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Duvaće umeren do pojačan istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak, povremeno i sa olujnim udarima. U toku večeri vetar u slabljenju. Minimalna temperatura od 2 do 6°C, maksimalna dnevna od 10°C na jugu i istoku do 17°C na severu Srbije.

U Pančevu i okolini u petak sunčano i toplije. Duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar, u toku večeri u slabljenju. Minimalna temperatura 5°C, maksimalna dnevna 15°C.

U Srbiji za vikend sunčano i još toplije, dok se na jugu očekuje više oblačnosti, u subotu i slaba kiša. Maksimalna temperatura od 14 do 20°C. Veoma toplo biće i u ponedeljak, maksimalna temperatura do 20°C, ali se očekuje povećanje oblačnosti. Krajem dana i tokom noći očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, a u toku noći uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima. U utorak oblačno i osetno hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, a u toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće tokom jutra i u nižim predelima. Maksimalna temperatura od 5 do 10°C.

U Pančevu i okolini narednih dana sunano i veoma toplo, a maksimalna temperatura biće do 19°C. U ponedeljak povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom večeri jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. U utorak osetno hladnije, maksimalna temperatura do 8°C.

(w2u)