Primenjuju se mere protiv koronavirusa, na Batrovcima 50 putnika vraćeno sa graniceVlada Srbije donela je mere u borbi protiv koronavirusa. Od juče nema letova iz zemalja koje su žarišta virusa, a proveravaju se i putnici na drumskim graničnim prelazima. Na Batrovcima je dvadesetak automobila sa oko 50 putnika vraćeno je sa granice.

Većina vraćenih putnika na Batrovcima su državani Severne Makedonije koji rade u severnom delu Italije gde je i žarište koronavirusa, javlja dopisnik RTS-a.

Nove mere ne primenjuju se samo u putničkom, nego i u teretnom saobraćaju, pa je od juče sa granice vraćeno i nekoliko kamiona.

Granični policajci imaju neophodnu zaštitnu opremu – rukavice, maske, dezinfikaciona sredstva, a po potrebi koristiće i zaštitna odela.

I prema našim državljanima koji dolaze iz Italije se primenjuju sve mere zaštite kao i prema drugim putnicima. Posle kontrole sanitarne inspekcije, do sada nije bilo onih prema kojima su trebale da budu preduzete dodatne mere nadzora.

Svi koji dolaze iz tih zemalja dobijaju uputstva šta treba da rade kada dođu u Srbiju, kao i brojeve telefona svih zavoda za javno zadrvlje kojima treba da se jave ako osete bilo kave simptome koronavirusa.

Ukoliko imate simptome koji ukazuju na Koronavirus:

* BROJEVI TELEFONA EPIDEMIOLOŠKIH SLUŽBI U VOJVODINI

* BROJEVI TELEFONA EPIDEMIOLOŠKIH SLUŽBI NA NIVOU SRBIJE

(RTS)