Mihal Šulja rekorder na 24 sata trčanjaMihal Šulja iz Kovačice, član pančevačkog AK “Dinamo” i reprezentativac Srbije osvojio je titulu prvaka države u disciplini trčanje na 24 sata.

On je pretrčao 227,90 km za 24 sata što je ujedno i novi državni rekord.

Prvenstvo Srbije u ultramaratonu održano je za vikend na Paliću i od ove sezone to je nova atletska disciplina u kalendaru Atletskog saveza Srbije.

Atletski klub “Dinamo'' je po prvi put tako imao i svog predstavnika u jednoj od najekstremnijih trkačkih disciplina - Mihala Šulju iz Kovačice, inače reprezentativca Srbije i našeg najboljeg ultramaratonca. Posle samo nekoliko godina treninga, Šulja je od, na početku, rekreativnih polumaratona pokazivao sve veći napredak, i velikom istrajnošću dostigao respektabilne rezultate u polumaratonu i maratonu da bi se na kraju opredelio za ultramaraton. Prošle godine bio je učesnik Svetskog Prvenstva kao naš najbolji takmičar.

A da je zaista jedan od najboljih srpskih takmičara u istoriji, potvrdio je prošlog vikenda na državnom prvenstvu, u disciplini trčanje na 24 sata. Titula prvaka države obeležena je i sjajnim dostignućem od 227,90 kilometara, što je ujedno i novi državni rekord. Ovo je ujedno i norma za Evropsko prvenstvo u Belfastu, koje će se održati početkom jula, i nema sumnje da će Mihal Šulja dati sve od sebe da ovaj rezultat bude još vredniji. 

V.J.P.