fbpx

Zelena pijaca, Kvantaš i Tržnica u Šapcu ponovo radeU Šapcu su nakon petodnevne pauze ponovo otvorene pijace na Kamičku, Živinarniku, kod Mačvinog stadiona, Kvantaš i gradska Tržnica uz posebne mere predostrožnosti i dezinfekcije, na preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije, prenosi portal Podrinske.com.

Odluka je doneta da bi se pomoglo Šapčanima koji se bave pojoprivredom da neometano nastave proizvodnju i održe svoja gazdinstva.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac sastali su se sa predstavnicima VUM-a i Transcom-a, koji su obećali da će se truditi da otkupe što više poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednika.

Na pijacama su odvojeni ulazi i izlazi, dezinfikuju se dva puta dnevno, svi kupci i prodavci imaju obavezu da nose zaštitne maske i rukavice, a pri ulasku se dezinfikuju i vozila. U jedinu zatvorenu pijacu, Kvantaš, može da uđe najviše pet kupaca odjednom. Na ulazu je postavljena dezobarijera a dežurni radnik denzifikuje ruke svima onima koji u taj prostor ulaze.

Šabački trgovci, u okolnim prodavnicama, takođe, su se prilagodili datim okolnostima. Ko je mogao tezgu je postavio na sama vrata pa nema potrebe da se u radnju ulazi, Oni koji to nisu bili u mogućnosti postavili su na ulaze radnji dezobarijere i ograničili broj ljudi koji mogu, u isto vreme, da uđu u radnju.

Građani Šapca sva ta upozorenja, bez pogovora, poštuju i strpljivo čekaju u redu na propisnom odstojanju.

(Podrinske.com)Bliže se izbori, kladi se na rezultate samo u Meridianu

Komentre omogućio K-013.com