Vremenska prognoza za 9. septembar i naredne dane

sep 08 2019 /

Vremenska prognoza za 9. septembar i naredne dane

U Srbiji u ponedeljak pre podne pretežno sunčano, dok se na severozapadu očekuje nešto više oblačnosti, ponegde kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Posle podne i uveče u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno, a na severu i severoistoku Srbije i u brdsko-planinsikim predelima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito na području Vojvodine, Podunavlja i u Braničevskom okrugu, a biće uslova i za grmljavinske nepogode i obilnije pljuskove. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima i do 100 km/h. Krajem dana vetar u slabljenju i skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura od 15 do 19°C, maksimalna dnevna od 25 do 30°C. 

U Pančevu i okolini u ponedeljak pre podne pretežno sunčano, dok se posle podne očekuje promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova za obilnije pljuskove. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura 18°C, maksimalna dnevna 29°C. U Srbiji u utorak nakon vedrog i svežeg jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom, tokom dana sunčano i toplo, temperatura od 24°C na severozapadu do 29°C na jugoistoku Srbije. Od srede do subote pretežno sunčano i toplo, povremeno uz umerenu oblačnost, dok se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje tek ponegde na jugozapadu Srbije. Maksimalna temperatura od 27 do 31°C. U nedelju naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

U Pančevu i okolini u utorak sunčano i toplo, temperatura do 27°C. Od srede do subote pretežno sunčano i toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Maksimalna temperatura do 30°C. U nedelju naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.