VREME: Ledena kiša i sneg u toku noći, oprez!

jan 08 2019 /

U toku večeri i noći (utorak na sredu) u većem delu Srbije padaće sneg. Sneg je posledica oblačnog sistema u sklopu ciklona koji se sa Severnog mora premešta preko severa Nemačke dalje na istok.

Sa oblacima i snegom očekuje se i priliv toplije vazdušne mase sa zapada i severozapada, pa nas u toku večeri, noći i narednog jutra ne očekuju veoma niske temperature kao jutros kada je uz suvo i vedro vreme mereno od -22 do -8°C. Na severu Srbije biće uslova i za ledenu kišu, naročito u delovima Vojvodine, na širem području Beograda, u delovima Mačve i Podrinja. Jutarnja temperatura u sredu ujutro kretaće se od -3 do 1°C, u Beogradu -1°C, a samo u planinskim predelima biće hladnije. 

U sredu tokom dana na severu Srbije i u Podrinju biće uglavnom suvo, u otsalim predelima Srbije povremeno sa snegom. obilnije snežne padavine očekuju se na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Očekuje se da padne novih 5 do 15 cm, ponegde i do 20 cm, a na planinama ponegde i do novih 30 cm. U sredu uveče uslova za sneg biće i na severu Srbije i na području Beograda. Maksimalna temperatura od -1 do 3°C, na severozapadu Srbije do 7°C, a u Beogradu do 3°C. 

*** POGLEDAJTE TRENUTNE TEMPERATURE I VREMENSKE PRILIKE U PANČEVU, BEOGRADU i NOVOM SADU OVDE *** 

Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------