Vremenska prognoza za 13. avgust i naredne dane

avg 12 2019 /

Vremenska prognoza

U Srbiji u utorak sunčano i dalje tropski toplo, dok će na severozapadu Bačke biti malo prijatnije.

Krajem dana i tokom večeri na severu i zapadu Srbije ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom i grmljavinskih nepogoda. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pre podne pojačan, na jugu Banata i jak. Pre podne u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije vetar u ksretanju na severozapadni. Minimalna temperatura od 16 do 24°C, maksimalna dnevna od 34 do 38°C, na severozapadu Bačke do 32°C. 

U Pančevu i okolini u utorak sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, pre podne i pojačan, a krajem dana vetar u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura 24°C, maksimalna dnevna 36°C. 

Naoblačenje i osetnije osveženje koje će u sredu tokom jutra i prepodneva zahvatiti severne i zapadne predele Srbije, posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele Srbije i doneće kišu, pljuskove, grmljavinu, osetniji pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Na jugu i istoku pre podne biće sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura od 20°C na severozapadu do 35°C na jugoistoku Srbije, krajem dan ai u tim predelima osetnije osveženje.

U četvrtak na severu promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno i relativno sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana razvedravanje. Maksimalna temperatura od 22 do 26°C.

U petak nakon svežeg jutra, tokom dana smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura od 24 do 28°C.

U subotu sunčano i umereno toplo, temperatura od 25 do 29°C.