Vremenska prognoza za 14. avgust i naredne dane

avg 13 2019 /

Vremenska prognoza

U sredu u toku jutra u severozapadnim, a tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde se očekuju i grmkljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. U južnim, centralnim i istočnim predelima Srbije pre podene i sreidnom dana biće i dalje snčano i veoma toplo. Duvaće severozapadni vetar, po prodoru hladnog fronta biće jak. Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 24°C, maksimalna dnevna od 20°C na severozapadu do 34°C na jugoistoku Srbije, krajem dana i u tim predelima u osetnijem padu. U Pančevu i okolini u sredu nakon suvog jutra i prepodneva, sledi jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode. Duvaće severozapadni vetar, po prodoru hladnog fronta biće jak. Jutarnja temperatura vazduha 23°C, maksimalna dnevna 27°C, posle podne u osetnijem padu. 

U Srbiji u četvrtak na severu promenljivo oblačno i suvo, u Bačkoj i u Sremu i sunčano. U ostalim predelima pre podne oblačno i relativno sveže, ponegde sa slabom kišom, a posle podne razvedravanje. Maksimalna temperatura od 22 do 26°C. U petak nakon svežeg jutra, tokom dana smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura od 24 do 28°C. U subotu sunčano i umereno toplo, temperatura od 25 do 29°C. U nedelju sunčano i toplije, temperatura od 29 do 33°C. U Pančevu i okolini u četvrtak pre podne promenljivo oblačno i sveže, posle podne razvedaravanje, pa se očekuje i sunčano. Maksimalna temperatura do 24°C. U petak nakon svežeg jutra, tokom dana smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura do 26°C. U subotu sunčano i umereno toplo, temperatura do 28°C. U nedelju sunčano i toplije, temperatura do 32°C.