Vremenska prognoza za 15. avgust i naredne dane

avg 14 2019 /

Vremenska prognoza

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno i svežije, u toku jutra i prepodneva u južnim i centralnim predelima ponegde sa slabom kišom.

Posle podne očekuje se razvedravanje. U severnim predelima Srbije i u Negotinskoj Krajini nakon oblačnijeg jutra, tokom dana biće sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana povremeno i pojačan, a na istoku Srbije i jak. Minimalna temperatura od 14 do 18°C, maksimalna dnevna od 22 do 26°C. U Pančevu i okolini u četvrtak nakon oblačnijeg jutra, tokom dana sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana povremeno i pojačan. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna dnevna 25°C. 

U Srbiji narednih dana jutra vedra i sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom. Tokom dana biće sunčano, samo se u petak povrmeeno očekuje i oblačnost, a više oblačnosti biće na severu, naročito u Vojvodini. U petak i subotu biće umereno toplo. Maksimalna temperatura u petak od 24 do 28°C, a u subotu od 25 do 29°C. U nedelju toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C. U ponedeljak veoma toplo, maksimalna temperatura od 31 do 35°C. U Pančevu i okolini narednih dana sunčano, samo se u petak očekuje povremeno i oblačnost. U petak i u subotu umereno toplo. Maksimalna temperatura u petak do 26°C, a u subotu do 28°C. U nedelju toplo, temperatura oko 30°C. U ponedeljak veoma toplo, maksimalna temperatura do 34°C.