Vremenska prognoza za 29. avgust i naredne dane

avg 29 2019 /

Vremenska prognoza

U Srbiji u četvrtak jutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže i maglovito.

Tokom dana u svim predelima biće sunčano i tropski toplo, samo se u Vojvodini očekuje nešto više oblačnosti, ali se očekuje suvo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 35°C. 

U Pančevu i okolini u četvrtak sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 35°C. U Srbiji i narednih dana sunčano i veoma toplo, samo ponegde povremeno uz oblačnost, naročito u ponedeljak, kada se u većini predela očekuje i umereno oblačno. Narednih dana u košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar, a maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće od 28 do 35°C. U utorak u drugom delu dana sa zapada i severozapada jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature, a vetar će biti u skretanju na pojačan severozapadni. 

U Pančevu i okolini narednih dana sunčano i veoma toplo, dok se u ponedeljak očekuje nešto više obklačnosti. Maksimalna temperatura u petak i subotu do 35°C, a u nedelju i ponedeljak od 31 do 33°C. U utorak krajem dana jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature, a vetar će biti u skretanju na pojačan severozapadni.