Stručni skup na temu unapređenje veština komunikacije stručnih radnika u socijalnoj zaštiti u gradskoj upravi

apr 20 2017 /

Stručni skup pod nazivom "Unapređenje veština komunikacije stručnih radnika u socijalnoj zaštiti" održava se u četvrtak, 20. aprila, u Gradskoj upravi Pančeva. 

Održavanje skupa podržala je Komora socijalne zaštite iz Beograda, učesnici edukacije dobijaju bodove koji su neophodni za obnavljanje licenci za rad u socijalnoj zaštiti. Cilj edukacije je povećanje profesionalnih kompetencija zaposlenih u socijalnoj zaštiti unapređenjem veština komunikacije čime se obezbeđuju kvalitetnije usluge korisnicima, ali i bolji međuljudski odnosi u kolektivu.

Predavači su socijalni radnici, psiholozi i pedagozi yaposleni u pančevačkom Centru za socijalni rad. Govoriće o mogućnostima uspostavljanja komunikacijskih mostova, preduslovima uspešne komunikacije i radom sa tzv. teškim ljudima. Biće reči i o konstruktivnom rešavanju konflikata i mogućnostima prevazilaženja profesionalnog stresa.

Skupu će prisustvovati stručni radnici iz Centara za socijalni rad iz Vršca, Alibunara i Pančeva, predstavnici Crvenog krsta, Doma slepih, Dnevnog boravka "Neven" i drugih institucija sa područja južnog Banata.

Kao organizatori ovog stručnog skupa, moramo naglasiti važnost stalnog stručnog usavršavanja profesionalaca u oblasti socijalne zaštite, jer to nameću i zahtevi vremena u kome živimo, ali i složenost radnih zadataka. Mi radimo sa korisnicima koji su u nekoj nevolji,krizi, sa kojima treba uspostaviti odnos poverenja i pomoći im da rešavaju najosetljivije probleme vezane za partnerski odnos, decu, porodicu - navodi se u saopštenju.

Read 485 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------