NEDELJA PARLAMENTARIZMA: Članovi “Prepoznaj u sebi” u poseti Narodnoj skupštini

Povodom Međunarodnog dana demokratije Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament održavaju treću „Nedelju parlamentarizma“ od 13. do 19. novembra pod sloganom „Imate reč”. 

Nedelja parlamentarizma je serija događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine.

Organizovanjem različitih događaja otvara se prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Događaji koji su podržani i odobreni pančevačkom Udruženju “Prepoznaj u sebi”od strane Narodne skupštine Republike Srbije i inicijative Otvoreni parlament su poseta Narodnoj skupštini i upoznavanje s narodnim poslanikom.

Članovi Udruženja “Prepoznaj u sebi” realizovali su jednočasovnu posetu Narodnoj skupštini Republike Srbije, a nakon toga i upoznavanje sa narodnim poslanikom ili poslanicom iz Pančeva. U okviru tog programa mladi Pančevci imali su prilike da razgovaraju s narodnom poslanicom Marinikom Tepić i saznaju više o ulozi republičkog parlamenta i njihovim zaduženjima.

Rade Mašić, koordinator aktivnosti u Udruženju kaže da je “delegacija” bila sastavljena od đaka nekoliko pančevačkih srednjih škola zainteresovanih za rad i funkicionisanje parlamenta. 

V.J.P.

Read 2197 times
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------