PANČEVO: Besplatne radionice u Domu omladine

dec 07 2017 /

Dom omladine Pančevo nastavlja s organizovanjem besplatnih radionica karikature, fotografije i hip-hopa, kako bi deci i mladima ponudili nešto što se ne može naći u školskom obrazovanju, da svoje talente i interesovanja prošire. 

Nastojimo da deca i mladi što kvalitetnije provedu vreme van škole i da ih motivišemo na kreativne aktivnosti koje će im u budućnosti možda i pomoći da nađu svoj poziv. Trudimo se da im pružimo uvek nešto novo i posebno gde će uložiti svoje vreme, saopšteno je iz Doma omladine Pančevo.

Radionica karikature je pokrenuta sa ciljem da se deci približi satira i humor.Karikatura je uvek zabavna, kreativna i aktuelna i kao takva izuzetno privlačna i popularna kod mladih sugrađana. 

Na radionicama polaznici se uče osnovnim elementima karikature, vežba se kreativno razmišljanje i radi portret i karikatura kroz strip. 

Hip hop radionica je pokrenuta da bi mladima pružila nešto čega nema u Srbiji. Glavni zadatak je približavanje suštine jedne popularne subkulture, bilo da su učesnici već ostvareni muzičari ili tek potencijalni tekstopisci, kompozitori i video/audio producenti. U toku radionice polaznici mogu biti upoznati sa komponovanjem muzike i pravljenjem matrica kroz sampling i sviranje, tehnikama Dj-inga i pisanja urbane poezije i rimovanja, istorijom hip hop kulture, tehnikama snimanja video spotova, kreiranjem pseudonima, izradom logotipa i načinom promovisanja sopstvenog brenda. Kao produkt radionice prezentuje se numera na nastupu polaznika. 

Foto klub Doma omladine Pančevo ima za cilj unapređivanje fotografije kao umetnosti, edukacije građana u oblasti fotografije, a posebno dece i mladih o tehnici i umetnosti fotografije, organizovanje aktivnosti oko izlaganja i prezentovanja fotografije članova, kao i javno izlaganje fotografije u cilju promene odnosa, u pogledu korišćenja, upotrebe, kreativnog stvaranja u fotografiji i fotografiji kao dokumentu. 

Na indirektan način fotografijom nam mladi prikazuju Pančevo i ljude koji u njemu žive, naše ulice i trgove, ustanove i škole odnosno život grada kroz poseban ugao gledanja i na taj način stvaraju bogatu arhivsku građu koja ostaje budućim generacijama.

Svi predavači radionica su istaknuti umetnici (Nikola Dragaš-karikaturista i ilustrator, Aleksandar Stojković-fotoreporter, Zoran Stefanov-muzičar, tekstopisac, kompozitor, reditelj, dizajner) koji su bili izlagači kao i nagrađivani za svoj rad na raznim festivalima i manifestacijama. 

Dom omladine Pančevo se tokom cele godine bavi obezbeđivanjem sredstava za što bolje funkcionisanje radionica kako bi mladima pružili kvaliteno i kreativno učenje i usavršavanje koje je u potpunosti besplatno za naše polaznike, navodi se u saopštenju Doma omladine Pančevo.  

Radionice koje su pohađali tokom prošlih godina i koje će se i ubuduće realizovati su škola magije, linoreza, kaligrafije, stripa i razne druge.

V.j.P.

Read 312 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------